Νέα Beta EVO Factory MY2024

Λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς, η Beta παρουσιάζει τη νέα σειρά EVO Factory. Τα νέα μοντέλα για το 2024 έχουν δεχθεί αναβαθμίσεις στον κινητήρα, το πλαίσιο και τις αναρτήσεις και φυσικά διατηρούν την αγωνιστική τους ταυτότητα χάρη στον κορυφαίο εξοπλισμό.

Στα δίχρονα EVO Factory έχουν τοποθετηθεί ο νέος στρόφαλος και η νέα μπιέλα που είδαμε και στη σειρά EVO MY2024 ενώ στον τετράχρονο κινητήρα συναντάμε ηλεκτρονική με διαφορετική χαρτογράφηση και τελικό εξάτμισης κατασκευασμένη από τιτάνιο. Για πρώτη φορά τα μοντέλα της σειράς θα έχουν το σύστημα του ηλεκτρονικού κλειδιού ενώ, όπως πάντα υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τη σειρά EVO. Οι διαφορές τους έχουν ως εξής:

Διαφορές στη σειρά Factory 2Τ σε σχέση με την EVO

 • Μαύρες κάσες κινητήρα κατασκευασμένες από μαγνήσιο για μικρότερο βάρος (1kg) και περισσότερη ευελιξία (2Τ μόνο).
 • Διαφορετικής σχεδίασης δίσκοι συμπλέκτη για καλύτερη απόδοση κάτω από ακραίες συνθήκες (2Τ μόνο).
 • Μαύρη ανοδιομένη τάπα λαδιού στον κινητήρα (2Τ μόνο).
 • Εξάτμιση τιτανίου με όφελος στο βάρος (-600gr) και την απόδοση (2Τ 250/300).
 • Καλάμια μπροστινής ανάρτησης με αντιτριβική επίστρωση χρυσού χρώματος.
 • Διαφορετικής σχεδίασης μοχλικό για πιο προοδευτική λειτουργία
 • Μπλε ανοδιωμένες πλάκες πιρουνιού
 • Μαύρα ανοδιωμένα εξαρτήματα (ρεγουλατόροι αλυσίδας, τιμόνι, μαρσπιέ,
 • Κόκκινα κολάρα σιλικόνης
 • BrakTec φρένο και συμπλέκτης
 • Νέοι ανοδιωμένοι μπλε τροχοί (Morad)
 • Ελαστικά Michelin X-light
 • Νέα γραφικά

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

SuperEnduro: Μία ανάσα από τη νίκη ο Walker

Την καλύτερή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα SuperEnduro του 2024 πραγματοποίησε ο Jonny Walker στον τρίτο φετινό γύρο, στη Γερμανία.

Στο κατάμεστο από 5.500 οπαδούς (sold-out) στάδιο WT Energiesystem Arena της πόλης Riesa πραγματοποιήθηκε ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος SuperEnduro για το 2024. Εκεί ο Jonny Walker φρόντισε αμέσως να αποδείξει πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και με χρόνο 39.380” πήρε στη σέλα της δίχρονης Beta RR 300 την πρώτη του Superpole για φέτος. Read more “SuperEnduro: Μία ανάσα από τη νίκη ο Walker”

Ο Nathan Watson στη Beta

Νέα σύνθεση θα έχει η εργοστασιακή ομάδα της Beta για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro του 2024. Δίπλα στον μόνιμο πρωταθλητή των έξι τελευταίων ετών Brad Freeman θα βρίσκεται το νέο μέλος της ομάδας, ο Nathan Watson που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με μοτοσυκλέτα της Beta. Read more “Ο Nathan Watson στη Beta”

betamotor Αγώνες

2023: μια καταπληκτική χρονιά για την Beta

To 2023 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για την οικογένεια της Beta. Μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες γνωρίσαμε μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες στα παγκόσμια αλλά και τα ελληνικά πρωταθλήματα, είδαμε παρουσιάσεις ολοκαίνουργιων μοντέλων, νέες ομάδες και πολλά ακόμα που μας κάνουν να ανυπομονούμε για ένα εξίσου φανταστικό 2024! Read more “2023: μια καταπληκτική χρονιά για την Beta”

betamotor Γενικά

Video με την ομάδα Supercross της BETA

Στις 6 Ιανουαρίου 2024 θα ανοίξει η αυλαία του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Supercross στο Anaheim της Καλιφόρνια και για πρώτη φορά παρούσα θα είναι η Beta με τη νέα της ομάδα και την RX450. Η προετοιμασία των δύο αναβατών, Benny Bloss και Colt Nichols, και των μηχανικών της ομάδας βρίσκεται στο αποκορύφωμα ώστε να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες ενώ δε θα μπορούσε να λείπει το video και οι φωτογραφίες για την επίσημη παρουσίαση της ομάδας που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο των νέων εγκαταστάσεων της Beta USA. Read more “Video με την ομάδα Supercross της BETA”

betamotor Γενικά

Enduro Αγίων Θεοδώρων: Νίκες σε επτά κατηγορίες για τη Beta

Με άκρως εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσαν τη φετινή αγωνιστική χρονιά οι αναβάτες με μοτοσυκλέτες Beta στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στους Αγίους Θεοδώρους (οργάνωση ΕΔΟ), έπεσε για το 2023 η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro και του Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδας. Για τον αγώνα του Πρωταθλήματος οι αναβάτες πραγματοποίησαν 200km με οκτώ χρονομετρημένα περάσματα από τις δύο ειδικές διαδρομές ενώ αντίστοιχα οι αναβάτες του Κυπέλλου πραγματοποίησαν 155km με έξι περάσματα από τις ειδικές διαδρομές. Read more “Enduro Αγίων Θεοδώρων: Νίκες σε επτά κατηγορίες για τη Beta”

Στην κορυφή του ελληνικού Enduro η Beta

Με δύο νίκες στον διήμερο αγώνα της Καρδίτσας (25-26 Νοεμβρίου) ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta RR 480 Racing) εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο στην EnduroGP και την κατηγορία Ε3 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro. Read more “Στην κορυφή του ελληνικού Enduro η Beta”

NEA ΒΕΤΑ Alp 4.0 KAI Alp X

Ήρθε επιτέλους η στιγμή για τα νέα Beta ALP! Η οικογένεια Beta μεγαλώνει, φέρνοντας δύο νέα μοντέλα στις κατηγορίες on-off και scrambler. Εμπνευσμένοι από το ιστορικό Alp 4.0, οι τεχνικοί της Betamotor έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει δύο εντελώς νέες εκδόσεις, το Alp 4.0 και Alp X. Read more “NEA ΒΕΤΑ Alp 4.0 KAI Alp X”

betamotor Γενικά