Εντυπωσιακό ντεμπούτο της Beta στο Motocross!

Την πρώτη της σύγχρονη* επίσημη εμφάνιση στη διεθνή σκηνή του Motocross έκανε σήμερα (28/02/21) η Beta που στον διεθνή αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία (Σαρδηνία) εκπροσωπήθηκε από τους Jeremy Van Horebeek και Jimmy Clochet που οδήγησαν την πρωτότυπη Beta RX 450.

Αν και μόλις στα πρώτα στάδια της εξέλιξής, η μοτοσυκλέτα της Beta φάνηκε αρκετά ανταγωνιστική επιτρέποντας στον Βέλγο αναβάτη να εκκινήσει δυνατά και στους δύο αγώνες (ΜΧ1 και Τελικό), μένοντας μέσα στην πρώτη δεκάδα, και στη συνέχεια να ανεβάσει ρυθμό και να ανέβει μέχρι την τέταρτη θέση προσπερνώντας αναβάτες που πρωταγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Jeremy Van Horebeek: “Πρώτα από όλα είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ιδιαίτερη μέρα, που στάθηκα πίσω από τη μπάρα της εκκίνησης με τη Beta η οποία επιστρέφει στο motocross μετά από τόσο πολύ καιρό. Και ειδικά ξέροντας πως μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχε καν αυτή η αγωνιστική motocross μοτοσυκλέτα, οπότε είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα που ξεκινάμε με δύο τέταρτες θέσεις. Ακόμα έχουμε δουλειά να κάνουμε αλλά πιστεύω πως δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και όχι πολύ μακριά σε ταχύτητα αγώνα. Σήμερα ο σκοπός μας ήταν να μάθουμε περισσότερα για το μηχανάκι και πήραμε αρκετές πληροφορίες και δεδομένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα για όλα!”

Ο νεότερος και σαφώς πιο άπειρος Γάλλος Jimmy Clochet έμεινε πιο πίσω δίνοντας σημαντική μάχη για να μπει στους βαθμούς του Κύπελλο (τρεις αγώνες) τερματίζοντας τελικά στην 13η θέση.

 *η προηγούμενη επίσημη εμφάνιση της Beta σε διεθνή αγώνα Motocross χρονολογείται πίσω στο 1983.

photo: Davide Messora