Νέα συνεργασία για τη Beta στο Παγκόσμιο Motocross

Με ενδιαφέροντα νέα ξεκινάει η νέα σεζόν στο MXGP 2023 για τη Beta καθώς το εργοστάσιο ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την MRT. ‘Ετσι η ομάδα που θα λάβει μέρος στο νέο Πρωτάθλημα Motocross με τις πρωτότυπες Beta RX 450 θα ονομάζεται Beta MRT Racing Team και θα έχει αναβάτες τον Alessandro Lupino και τον Ben Watson. Η επισημοποίηση της ομάδας ήρθε μετά τις διεργασίες που ακολούθησαν τη λήξη του πρωταθλήματος του 2022 κατά τη διάρκεια του οποίου, η Beta είδε τους αναβάτες της να τερματίζουν 22 φορές μέσα στο top-10 και τον Jeremy Van Horebeek να αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Η σύνθεση του 2023

Δύο χρόνια μετά την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η Beta συνεχίζει δυναμικά το #project Motocross. Για το 2023 ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Lupino και ένταξε στο δυναμικό της τον Watson. O Lupino μετά από μια δύσκολη χρόνια με αλλεπάλληλα προβλήματα υγείας, επιστρέφει με ανανεωμένο κίνητρο κι ανεβασμένο ηθικό. Από την άλλη, ο Watson θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει επάξια τον Van Horebeek με τον οποίο έδωσαν δυνατές μάχες το ΄22 τερματίζοντας πολλές φορές σε διαδοχικές θέσεις. Ο 25 ετών Βρετανός έχει δύο νίκες σε αγώνες της MX2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ενώ πολλοί θα θυμούνται τις μάχες που έδωσε με τον Jeffrey Herlings στον δεύτερο γύρο του Βρετανικού Πρωταθλήματος το 2021 όταν μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο σκέλη.

Η MRT Racing Team

Πρόκειται για μία ομάδα που έχει έδρα το Viterbo της Ιταλίας (λίγο πιο βόρεια της Ρώμης) και έκανε το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2012. Manager της είναι ο Elio Marchetti ο οποίος ήταν από τους πρώτους χορηγούς στην καριέρα του Lupino καθώς ο Ιταλός αναβάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ίδια πόλη. Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά το 2021 όταν ο Lupino αγωνιζόταν για την ομάδα MRT και τώρα οι δύο πλευρές συναντιόνται και πάλι, αυτή τη φορά κάτω από την εργοστασιακή ομπρέλα της Beta. «Το να γίνουμε μέλος της οικογένειας BETA είναι μια τεράστια ικανοποίησης για εμάς», είπε ο Elio Marchetti, «αλλά πάνω από όλα μια έξτρα ώθηση στο πάθος μας για το Motocross. Αυτό δεν ήταν απλό ο προορισμός μας, είναι η αφετερία μας, δύσκολη κι απαιτητική πρόκληση που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη αποφασιστικότητα και απόλυτη αφοσίωση».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2023 θα ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου (Αργεντινή) και θα ολοκληρωθεί, με 20 συνολικά γύρους, στις 15 Οκτωβρίου (Μεγ. Βρετανία). Βέβαια θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρο πως θα δούμε τη νέα ομάδα εν δράσει αρκετά πιο πριν, σε διεθνείς αγώνες στην Ιταλία.

Ben Watson
Alessandro Lupino
Beta MRT Racing Team 2023