Δεύτερη νίκη του Walker στο AMA Endurocross

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Jonny Walker (Beta RR 300 Racing) στον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος Endurocross. Ο Walker, που έχει φέτος μετακομίσει στις Η.Π.Α. προκειμένου να λάβει μέρος στη διάσημη σειρά indoor αγώνων, πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και με τερματισμούς στις θέσεις 1-1-2 πήρε την overall νίκη της ημέρας και πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Hot Lap

Ο Walker κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά (44.717 δευτ.), μέσα στο Ford Idaho Center, στην πόλη Μπόιζι του Άινταχο. Έχοντας φοβερή ροή στα δύσκολα εμπόδια, περνώντας με εκπληκτικό στυλ (bunny hop!) τον χαμηλό κορμό στο γρήγορο κομμάτι της πίστας και με σχεδόν supercross style στα μεγάλα άλματα ήταν πραγματικά αχτύπητος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Walker ήταν ο μόνος από τους κορυφαίους αναβάτες που αγωνίστηκε με δίχρονη μοτοσυκλέτα. 

Ασταμάτητος στα σκέλη

Αν και δεν είχε τις καλύτερες εκκινήσεις, ο Walker οδήγησε εκπληκτικά και στα τρία σκέλη και κατάφερε να κερδίζει συνεχώς θέσεις. Στα δύο πρώτα σκέλη έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη ενώ στο τρίτο σκέλος ήξερε πως ακόμα και με τη δεύτερη θέση θα έφτανε στη νίκη του αγώνα και θα έπαιρνε τους 30 βαθμούς της πρώτης θέσης.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που μειώσαμε τη διαφορά και κρατάμε το όνειρο ζωντανό. Απολαμβάνω τους αγώνες εδώ στις Η.Π.Α. και αισθάνομαι συνεχώς όλο και πιο άνετα στις πίστες. Ανυπομονώ για τον τελικό γύρο σε δύο εβδομάδες” δήλωσε ο Βρετανός αναβάτης μετά τη λήξη του αγώνα και σίγουρα μαζί του ανυπομονούν όλοι οι φίλοι της Beta που θέλουν να τον δουν να κατακτάει τον πρώτο του τίτλο με την ιταλική εταιρεία.

Φωτιά στη βαθμολογία

Με τη νίκη αυτή ο Walker κατάφερε να φτάσει τους 112 βαθμούς και πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από την κορυφή. Σημαντική βαθμολογική συγκομιδή πραγματοποίησε και ο Tim Apolle που επίσης αγωνίστηκε με δίχρονο Beta RR 300 Racing και τερμάτισε τον αγώνα στην όγδοη θέση έχοντας και την αντίστοιχη θέση στη βαθμολογία. Για την ολοκλήρωση της σειράς απομένει ένας γύρος, ο έκτος, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Reno της Νεβάδας στις 19 Νοεμβρίου.

Αποτελέσματα 5ου γύρου (κατηγορία Pro)

1 Jonny Walker Beta (1-1-2)

2 Colton Haaker (2-3-1)

3 Ryder Leblond (6-4-4)

4 Cooper Abbott (3-8-6)

5 Trystan Hart (5-6-8)

6 Cody Webb (13-5-3)

7 Taddy Blazusiak (16-2-5)

8 Tim Apolle Beta (7-7-9)

Βαθμολογία Endurocross (Pro):

1. Trystan Hart 113

2. Jonny Walker (Beta) 112

3. Taddy Blazusiak 96

4. Cody Webb 95

5. Colton Haaker 90