Επισκευή Nikasil σε κύλινδρο

Για επισκευή κυλίνδρων και τοποθέτηση νέας επίστρωσης Nikasil εμπιστευτείτε την κορυφαία ισπανική εταιρεία S3 parts. Η S3 Parts εκτός από κατασκευή νέων εμβόλων και κυλίνδρων, ειδικεύεται και στην επισκευή μεταχειρισμένων κυλίνδρων από μοτοσυκλέτες, quad, jet ski και λοιπών οχημάτων με δίχρονους ή τετράχρονους κινητήρες όλων των εταιρειών όπως Beta, KTM, Husqvarna, Honda, Suzuki, Yamaha, κ.α.

Η διαδικασία

Μας στέλνετε φωτογραφία του κυλίνδρου εσωτερικά ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του κόστους επισκευής. Στη συνέχεια κι εφόσον συμφωνείτε, μας φέρνετε τον κύλινδρο στο χώρο του καταστήματός μας ώστε να τον στείλουμε στην S3 Parts. Αν διαθέτετε νέο έμβολο, το στέλνουμε και αυτό στο εργοστάσιο ώστε να μετρηθεί και η επισκευή του κυλίνδρου να βασιστεί σε αυτό.

  1. Χάραξη αριθμού. Ο κύλινδρος θα γίνει αγνώριστος οπότε μόλις φτάσει στο εργοστάσιο της S3 Parts, πριν από κάθε ενέργεια χαράσσεται στο εξωτερικό του, με lazer, ένας μοναδικός αριθμός αναγνώρισης. 
  2. Πλύσιμο. Εκτός από το οπτικό καθάρισμα του κυλίνδρου, με χημικό τρόπο αφαιρείται η παλιά επίστρωση Nikasil.
  3. Επιθεώρηση κυλινδρικότητας. Ειδικοί τεχνικοί ελέγχουν το αλουμινένιο στο εσωτερικό του κυλίνδρου ώστε να προσθέσουν υλικό αν χρειάζεται και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν ρεκτιφιέ ώστε να επανέλθει η τέλεια κυλινδρική γεωμετρία.
  4. Τοποθέτηση νέας αντιτριβικής επίστρωσης S3CYL® (NIKASIL). Ο κύλινδρος αποκτά νέα αντιτριβική επίστρωση.
  5. Γυάλισμα κι ακόνισμα προκειμένου να δημιουργηθεί η ασύμμετρη επιφάνεια που θα εξασφαλίσει την τέλεια λίπανση και την ελάχιστη τριβή των ελατήριων του εμβόλου στο τοίχωμα του κυλίνδρου καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας “ζωής” του .
  6. Τελικός ποιοτικός έλεγχος.
  7. Αν θέλετε και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο, ο κύλινδρος έρχεται συνοδευόμενος με νέο έμβολο στις διαστάσεις του κυλίνδρου.
  8. Το πακέτο επιστρέφει στην Ελλάδα και αποστέλεται στον τελικό παραλήπτη.

Το ενδεικτικό κόστος για μια τέτοια επισκευή (μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα τη ζημιά που έχει ο κύλινδρος) για έναν δίχρονο κινητήρα 250cc είναι 280ευρώ . Σε αυτό πρέπει να προσθέσετε το κόστος των μεταφορικών ώστε το δέμα να πάει και να έρθει στην Ισπανία και το οποίο είναι περίπου 80€ ενώ το επιπλέον κόστος για νέο έμβολο S3 είναι περίπου 175€.

Αντιπρόσωπος της S3 Parts στην Ελλάδα είναι η The Fuoristrada Co. (επίσημος εισαγωγέας των μοτοσυκλετών Beta) και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο info@betamotor.gr, με μήνυμα Messenger στη σελίδα μας στο Facebook ή τηλεφωνικώς στο 210 9225930.

betamotor Γενικά