Παγκόσμιος Πρωταθλητής EnduroGP για το 2020 o Steve Holcombe με Beta RR 350 Racing

Συγκλονιστικό φινάλε στον τελευταίο γύρο (Πορτογαλία) του φετινού Πρωταθλήματος, με τον τίτλο να αλλάζει χέρια μεταξύ των εργοστασιακών αναβατών της Beta, κυριολεκτικά στην τελευταία ειδική της χρονιάς.

Εκεί ήταν η ώρα του Holcombe να κάνει την ανατροπή! O 26 ετών Βρετανός βρισκόταν στην τρίτη θέση της Γενικής για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Όλα έδειχναν πως ο τίτλος θα παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα χέρια του Brad Freeman ωστόσο η βροχή και οι λασπώδεις συνθήκες στο τελευταίο πέρασμα από την Enduro Test άλλαξαν τα δεδομένα. Ο Holcombe κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την καθυστέρηση του Freeman, να τον προσπεράσει στην τελική κατάταξη της ημέρας και ταυτόχρονα να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Έτσι επέστρεψε στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro μετά από ένα χρόνο.

Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος γενικής (EnduroGP) για τον Holcombe (‘17, ’18, ’20) και ο πρώτος με τετράχρονη μοτοσυκλέτα καθώς φέτος για πρώτη χρονιά αγωνίστηκε με την Beta RR 350 Racing. Πρώτος τετράχρονος τίτλος και για τη Beta που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παραμένει στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP. Μία μέρα πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, τόσο ο Holcombe όσο και ο Freeman είχαν εξασφαλίσει τους τίτλους στις κατηγορίες Ε2 και Ε3 αντίστοιχα.

Τελική βαθμολογία EnduroGP 2020

  1. Steve Holcombe (Beta RR 350 Racing) 146 βαθμοί
  2. Brad Freeman (Beta RR 300 Racing) 140
  3. Andrea Verona (TM) 100
  4. Thomas Oldrati (Honda) 90
  5. Loic Larrieu (TM) 80…