Ο Brad Freeman και η BETA στην κορυφή του Παγκόσμιου Enduro

Παίρνοντας τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς (Γαλλία) ο Brad Freeman (Beta RR 300 Racing) έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου του πρωταθλήματος στην EnduroGP και διατήρησε τη Beta στην κορυφή για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αν και η βαθμολογική διαφορά που είχε ο Freeman, πριν την τελευταία ημέρα, του επέτρεπε να τερματίσει μέχρι την ένατη θέση, ο Βρετανός δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στο στυλ του και τα έδωσε όλα παίρνοντας την έκτη του φετινή νίκη στη Γενική. Μετά το τέλος του αγώνα o Brad δήλωσε:

Σκεφτόμουν για το τι θα κάνω σήμερα, αν θα τερμάτιζα ένατο ή τι άλλο να κάνω.. Μετά αποφάσισα πως θα πάω για τη νίκη ώστε να τελειώσω το πρωτάθλημα με στιλ. Όταν έφτασα στην τελευταία ειδική σκέφτηκα ότι μπορώ επιτέλους να χαλαρώσω αλλά αυτό ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσα να κάνω, παραλίγο να πέσω με το που ξεκίνησα και χρειάστηκε να φωνάξω στον εαυτό μου για να ξαναβρώ τη συγκέντρωσή μου. Είχα τρελαθεί πραγματικά, μετά από αυτό που συνέβη πέρυσι κι ένιωθα ότι είχα ένα βάρος όλη τη χρονιά. Τώρα νιώθω πως έφυγε και είμαι πολύ χαρούμενος.”

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δυνατή εμφάνιση και από τον Steve Holcombe στη Γαλλία όπου έδειξε να βρίσκει, μετά τον τραυματισμό του, και πάλι την ταχύτητα του. Ο περσινός Παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε τέσσερις ειδικές μέσα στο διήμερο και συνεχίζει να δείχνει συνεχή σημάδια βελτίωσης. Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: “Αν και η φετινή χρονιά πήγε στα σκουπίδια, πραγματικά απόλαυσα τους δύο τελευταίους γύρους και πλέον η δίψα μου είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με στήριξαν φέτος γιατί αρκετές φορές τα πράγματα δεν πήγαν καλά αλλά η νέα σεζόν δεν είναι πολύ μακριά. Συγχαρητήρια σε όλους όσους στέφθηκαν πρωταθλητές αυτό το Σαββατοκύριακο!

Αυτός είναι ο πέμπτος συνεχόμενος τίτλος Γενικής για τη Beta που με το δίδυμο Freeman-Holcombe και τις RR 300 και RR 350 γράφει ιστορία!

Πρωταθλητής EnduroGP
2017 Steve Holcombe (Beta RR 300)
2018 Brad Freeman (Beta RR 300)
2019 Steve Holcombe (Beta RR 300)
2020 Steve Holcombe (Beta RR 350)
2021 Brad Freeman (Beta RR 300)

!