Βρείτε τι σκληρότητας ελατήρια χρειάζεστε στη Beta σας

Η Beta δίνει πολύ μεγάλη προσοχή στη σωστή λειτουργία των αναρτήσεων και προκειμένου να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος αναβατών, προτείνει διαφορετικής σκληρότητας ελατήρια, ανάλογα με το βάρος του αναβάτη.  Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να επιλέξετε το βάρος σας και να δείτε την προτεινόμενη σκληρότητα (Κ) για τα ελατήρια του πιρουνιού και του αμορτισέρ. Επιπρόσθετα, στον πίνακα υπάρχουν και οι προτεινόμενες τιμές από τη Boano Race Parts. Σε γενικές γραμμές, αυτές της Boano RP συμβαδίζουν με αυτές της Beta, με τη διαφορά πως αυτές της Boano RP έχουν διαφορετική κατηγοριοποίηση αναβατών (βάσει των κιλών τους). Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις η Boano RP προτείνει ελατήρια ένα βήμα μεγαλύτερης σκληρότητας σε σχέση με αυτές της Beta.

Από τη δική μας εμπειρία, οι προτάσεις της Boano έχουν συνταχθεί δίνοντας περισσότερο βάρος στους αγωνιζόμενους ενώ αυτές τις Beta  καλύπτουν μεγαλύτερο εύρος αναβατών.

  • Τα μοντέλα RR της Beta έρχονται από το εργοστάσιο με ελατήρια για αναβάτες 70-80kg (τα δίχρονα 4,2 μπροστά και 5,2 πίσω ενώ τα τετράχρονα 4,8 μπροστά και 5,4 πίσω).
  • Μην ξεχνάτε: η επιλογή σωστών ελατηρίων είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που θέλετε να προσαρμόσετε την ανάρτηση στα μέτρα σας.
  • Με τη ρύθμιση της προφόρτισης του ελατηρίου μπορείτε να πετύχετε μικρές προσαρμογές ώστε να φέρετε την ανάρτηση στα μέτρα σας. Θα πρέπει ωστόσο να αποφεύγετε τις υπερβολικές αλλαγές καθώς τότε θα είναι αδύνατον να διατηρήσετε τις επιθυμητές τιμές ταυτόχρονα και για το στατικό και για το δυναμικό sag.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

Στον πίνακα που ακολουθεί επιλέξτε το βάρος σας και στη συνέχεια πατήστε “Apply” (μετά το τέλος των διαθέσιμων τιμών) ώστε να δείτε τις προτεινόμενες τιμές. Μπορείτε να επιλέξετε παραπάνω από μία τιμές ενώ στη διπλανή στήλη μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 2Τ ή 4Τ.

Δείτε εδώ τα διαθέσιμα ελατήρια για τις αναρτήσεις ZF και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ελατήρια στα πιρούνια KYB των μοντέλων Racing. Σε κάθε περίπτωση μη δυστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.