Εντυπωσιακά δείγματα από τους αναβάτες της Beta στο Παγκόσμιο Enduro

Μπορεί οι ατυχίες να μην έλειψαν για τους δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Beta, στους δύο πρώτους γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro για το 2024, ωστόσο πολλά ήταν ενθαρρυντικά σημάδια από τους Freeman και Watson.

Και οι δύο έχουν την ταχύτητα

Μόλις έξι αναβάτες έχουν καταφέρει να κερδίσουν ειδικές στους δύο πρώτους γύρους που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής (στην Πορτογαλία) και οι δύο αναβάτες της Beta είναι μέσα σε αυτούς. O Brad Freeman (Beta RR 300 Racing) ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο χέρι και παρόλα αυτά κατάφερε να είναι μέσα στη διεκδίκηση της νίκης στη Γενική. Εντυπωσιακή βελτίωση και από τον Nathan Watson (Beta RR 350 Racing) που έδειξε “με το καλημέρα” πως θα είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές για το 2024.

Από μία εγκατάλειψη για τον καθένα

Η ατυχία χτύπησε στον πρώτο γύρο τον Freeman ο οποίος υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη της δεύτερη μέρα λόγω στομαχικού ιού ενώ στον δεύτερο γύρο, την πρώτη μέρα εγκατέλειψε ο Watson καθώς έσπασε το τιμόνι της μοτοσυκλέτας του μετά από πτώση.

Ανακάμπτουν βαθμολογικά

Το σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro έκανε τη στάση του στο Valpaços της Πορτογαλίας για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2024. Εκεί ο Freeman με δύο νίκες στην Ε3 κατάφερε να ψαλιδίσει το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας που είχε από την εγκατάλειψη στον πρώτο γύρο (δεύτερη μέρα) ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. “Περιορισμό της ζημιάς” έκανε και ο Watson τη δεύτερη μέρα και με μία πολύ δυνατή εμφάνιση διεκδίκησε την άνοδό του στο βάθρο της EnduroGP ενώ ανέβηκε και στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Νέοι αναβάτες

Άξιες αναφοράς είναι και οι καλές επιδόσεις των αναβατών με Beta στην Κατηγορία Youth. Τα αδέρφια Maxime και Clement Clauzier (Team Atomic Moto) τερμάτισαν στις θέσεις 5-7 την Κυριακή με τον Alex Puey (Team Trueba) να μπαίνει νανάμεσά τους. Στην κατηγορία Junior, ο Leo Joyon (Team OX Moto) τερμάτισε 3ος και τις δύο μέρες ενώ ο Antoine Alix 3ος το Σάββατο και 4ος την Κυριακή στην κατηγορία Junior 2.

Brad Freeman: “Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο 100% γιατί ο τραυματισμός μου στο χέρι δεν έχει ακόμη επουλωθεί πλήρως και κατά τη διάρκεια του πρώτου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, στο Fafe, ο ιός με εξουθένωσε πολύ. Παρ’ όλα αυτά κατάφερα να κερδίσω και τις δύο αγωνιστικές ημέρες στον δεύτερο γύρο και να κερδίσω μερικούς βαθμούς στη βαθμολογία.”

Nathan Watson: “Είναι κρίμα για το μηδενικό (εγκατάλειψη), αλλά έτσι είναι οι αγώνες και μερικές φορές ένα ασήμαντο λάθος ή μια πτώση μπορεί να αποβούν καθοριστικά. Ωστόσο, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση που κατέκτησα τη δεύτερη μέρα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και θα προσπαθήσω να ανακάμψω.”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro θα έχει διάλειμμα για σχεδόν ένα μήνα, με τον 3ο γύρο να είναι προγραμματισμένος για τις 10-12 Μαΐου στο Bacau της Ρουμανίας.