Αντεπίθεση του Freeman τη δεύτερη μέρα του Σουηδικού Enduro GP

Παρά το δύσκολο ξεκίνημα του, στο Skovde της Σουηδίας, ο Brad Freeman κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα κατά τη δεύτερη μέρα, παίρνοντας τη νίκη στη Γενική κατάταξη και διευρύνοντας την βαθμολογική του υπεροχή. Αντίθετα, συνεχίστηκαν οι δυσκολίες για τον Holcombe.

Το Σουηδικό GP είχε το παράδοξο να πραγματοποιηθεί Παρασκευή και Σάββατο (24-25 Ιουλίου) με τη Super ειδική να έχει προηγηθεί ήδη από την Πέμπτη. Τη σχεδίαση του αγώνα ανέλαβε το MotoClub FMCK με τρεις απαιτητικές ειδικές που συνδύαζαν μεγάλη ποικιλία τερέν, και με την Extrme test να έχει στηθεί σε περιοχή που το χειμώνα χρησιμοποιείται ως μέρος διαδρομής ski σε χιονοδρομικό κέντρο.

O Freeman (Beta RR 300 Racing) έφτασε στη Σουηδία με το χρυσό number plate, ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία της EnduroGP αλλά είχε δύσκολη πρώτη μέρα. Ξεκινώντας τον αγώνα με πτώση στο πρώτο πέρασμα από την Cross Test, έμεινε πίσω σε χρόνο αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει την πρώτη μέρα με τους βαθμούς της τρίτης θέσης (πρώτος στην Ε3). Τη δεύτερη μέρα, ο Βρετανός εργοστασιακός αναβάτης της Beta, κατάφερε να αποφύγει τα λάθη και να φτάσει στην τέταρτη νίκη στη φετινή σεζόν, ανεβάζοντας παράλληλα τη διαφορά του από τον δεύτερο (Ruprecht) στους 22 βαθμούς.

Οι δυσκολίες για τον Steve Holcombe, μέσα στο 2021 συνεχίζονται… Μετά το προηγούμενο GP και τους πρόσφατους τραυματισμούς του, ο Holcombe οδήγησε σαφώς πιο συντηρητικά στη Σουηδία και πλέον περιμένει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το διάλλειμα των δύο μηνών στο πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία της EnduroGP μετά τον αγώνα της Σουηδίας.

Ο επόμενος (προτελευταίος) γύρος του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου, στο Zschopau της Γερμανίας.

BRAD FREEMAN: “Η Παρασκευή δεν πήγε όπως ήλπιζα, ξεκίνησα πολύ δυνατά αλλά μετά έπεσα στην πρώτη Cross Test και έχασα αρκετά δευτερόλεπτα. Το Σάββατο, ωστόσο, όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε το GP Enduro και ακόμη μια μέρα στο Ε3.

STEVE HOLCOMBE: “Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να οδηγήσω όπως συνήθως αλλά οι τραυματισμοί στα πλευρά και στα πόδια είναι επώδυνοι και με περιορίζουν πολύ. Αυτό το διάλλειμα των δύο μηνών σίγουρα θα με βοηθήσουν να ανακτήσω δύναμη και ενέργεια οπότε και θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω στο έπακρο τα δύο τελευταία GP.

Δες τα Highlights της δεύτερης μέρας: