Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro στην κατηγορία Ε3 ο Brad Freeman

Δύο εκπληκτικές αγωνιστικές ημέρες είχε ο Brad Freeman (Beta RR Race 300) στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Γαλλία όπου το Σάββατο εξασφάλισε τον τίτλο στην κατηγορία του και την Κυριακή πήρε τη νίκη στην EnduroGP επιστρέφοντας στην κορυφή του Παγκόσμιου Enduro.

Το γραφικό χωριό της Brioude φιλοξένησε τον έβδομο και τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM EnduroGP 2024 το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Ο άκρως τεχνικός και απαιτητικός αγώνας δοκίμασε τις ικανότητες των αναβατών σε μια αυθεντική γαλλική διαδρομή enduro η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή με τη Super Test. Η διαδρομή περιείχε τρεις διαφορετικές ειδικές, οι οποίες επαναλαμβανόντουσαν τρεις φορές: Cross test, μήκους 5,4 χλμ. (κυρίως σε χωράφια και χαμηλή βλάστηση), Enduro Test μήκους 6,8 km, (μαλακό και λασπώδες έδαφος, που γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο από τις ρίζες δέντρων) και Extreme Test 1,8 km (κυρίως φυσικό αλλά και με μερικά τεχνητά τμήματα).

Το Σάββατο, ο Brad Freeman πήρε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κατηγορία E3 για 10η φορά. Ο Βρετανός αναβάτης πέτυχε τον άθλο, παρά την εγκατάλειψη στο πρώτο GP της σεζόν στην Πορτογαλία. Το Σαββατοκύριακο, ο Brad κυριάρχησε στην κατηγορία E3, κερδίζοντας και τις δύο ημέρες των αγώνων, και επίσης είχε καλή απόδοση και στην Γενική (EnduroGP), όπου τερμάτισε με μια καλή 4η θέση το Σάββατο και μια εξαιρετική 1η θέση την Κυριακή.

Άτυχο ήταν το Σαββατοκύριακο για τον Nathan Watson που λόγω λάθους στο Super Test και πτώσης στην τελευταία ειδική το Σάββατο, δεν κατάφερε να τερματίσει καμία ημέρα. Παρόλα αυτά, ο Nathan τελείωσε το Πρωτάθλημα με μια καλή 3η θέση στην E2.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η καλή αγωνιστική σεζόν των αναβατών της Beta OX Moto Team: ο Theo Espinasse που τερμάτισε το Πρωτάθλημα στην 4η θέση στην E1, ο Leo Joyon 3ος στην Junior 1 και ο Alix Antoine 3ος στην Junior 2.

Ο γαλλικός γύρος σήμανε και το τέλος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro 2024 και με την ευκαιρία το προσωπικό της Beta θα ήθελε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει ολόκληρη την ομάδα για τη φετινή προσπάθεια και να ανανεώνει το ραντεβού με τους φίλου της για το 2025.