Νέα σειρά Beta RR XPRO 2025

Η Beta ανοίγει τέρμα το γκάζι για τη νέα σεζόν παρουσιάζοντας τις νέες RR 2T και 4T XPRO MY2025.  Mε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, η σειρά XPRO ανεβάζει τον πήχη σε επαγγελματικό επίπεδο, ή ακόμα καλύτερα, σε επίπεδο XPRO!

“Οδήγησε σαν XPRO” είναι ο νέος τρόπος για να νιώσεις την εμπειρία των μοτοσυκλετών Enduro 2025 από το εργοστάσιο της Τοσκάνης και όποιος το κάνει είναι σίγουρα πως θα ταυτιστεί με αυτό. Οι πιο έμπειροι αναβάτες θα εκτιμήσουν την ευελιξία των νέων μοντέλων που τα κάνει την ιδανική βάση για να εξελιχθεί πάνω τους μία τέλεια μοτοσυκλέτα για extreme Enduro, ενώ οι ερασιτέχνες θα λατρέψουν τη σειρά XPRO για την ευκολία που παρέχει όταν αντιμετωπίζουν διαδρομές με συνεχώς αυξανόμενες οδηγικές απαιτήσεις.

O Brad Freeman και ο Nathan Watson στη σέλα των νέων Beta RR Xpro.

Τι κοινό έχουν το Extreme Enduro και μια μοτοσυκλέτα κατάλληλη για ερασιτέχνες; Σωστά μελετημένα τεχνικά χαρακτηριστικά, ευελιξία και εύκολα διαχειρίσιμο κινητήρα. Έναν κινητήρα πάντα γεμάτο και ζωντανό που ελέγχεται εύκολα και έχει την έγκριση από τον Jonny Walker! Ναι, οι τεχνικοί της Betamotor έχουν αναπτύξει η νέα σειρά RR XPRO δουλεύοντας με αναβάτες του διαμετρήματος του Walker.

Το πλαίσιο και η ανάρτηση έχουν υποστεί τις πιο ριζικές επεμβάσεις, δίνοντας στη μοτοσυκλέτα τη δική της προσωπικότητα. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση είναι εντελώς νέα: το πιρούνι και το αμορτισέρ έχουν σχεδιαστεί από την αρχή μαζί με τεχνικούς της ZF, για να φτάσουμε σε ένα καινοτόμο και λειτουργικό προϊόν, ειδικά για τη σειρά XPRO, το οποίο αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες των νέων μοτοσυκλετών. Ήταν μια ριζική παρέμβαση, καθοδηγούμενη και εμπνευσμένη από την έννοια του Rideability που επιδιώκει η μάρκα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρως ανανεωμένο προϊόν, σαφώς βελτιωμένο ως προς την “οδηγισημότητα” που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά μιας πολύ μεγαλύτερης γκάμας αναβατών, χάρη στην εξαιρετική μεγάλη δυνατότητα προσαρμογών και ρυθμίσεων. Και καθώς όλα άλλαξαν, άλλαξε και το όνομα και εδώ είναι η νέα σειρά RR XPRO MΥ25:

Όπως πάντα, η σειρά αποτελείται από 8 διαφορετικά μοντέλα, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα, για να καλύψει τις ανάγκες ενός πολύ διαφορετικού φάσματος αναβατών. Υπάρχει το τέλειο RR για κάθε αναβάτη, αλλά αυτό που υπάρχει κοινό σε κάθε μοντέλο είναι η εμπιστοσύνη που προσφέρεται στον αναβάτη και η βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας:

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Πλαίσιο: Η σειρά XPRO κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, όσον αφορά το πλαίσιο και την ανάρτηση, υιοθετώντας ένα νέο πλαίσιο
με αυξημένο πλάτος στο τμήμα της κεντρικής δοκού (+1 cm) που εμφανίστηκε ήδη στα μοντέλα Enduro Racing MY24. To αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, εκτενώς δοκιμασμένο στoυς αγώνες από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Beta, είναι μια μοτοσυκλέτα που είναι συνολικά πολύ πιο ακριβής και σταθερή, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο από τις στροφές, και που βελτιώνει το αίσθημα ασφάλειας. Επιπλέον, δεδομένης της νέας τάσης της σειράς XPRO προς σκληρά εδάφη, το νέο πλαίσιο διασφαλίζει εξαιρετική αντοχή σε κρούσεις και προσγειώσεις από άλματα.

Ανάρτηση: Η νέα ανάρτηση ZF για τη σειρά RR XPRO MY 2025 έχει επανασχεδιαστεί πλήρως,
με αρχιτεκτονική που μειώνει τις διαδρομές των τροχών και μειώνει το συνολικό ύψος της μοτοσυκλέτας κατά περίπου 20 mm. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναβάτης έχει βελτιωμένη επαφή με το έδαφος σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για ερασιτέχνες είτε για οδήγηση σε ακραίες διαδρομές.

Πιρούνι SHC: Το νέο πιρούνι έχει σχεδιαστεί με εντελώς ασύμμετρη δομή, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η υδραυλική λειτουργία και να μειωθεί το συνολικό βάρος (κατά περίπου 250gr), βελτιώνοντας σαφώς την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Ο καταμερισμός των ρόλων μεταξύ του δεξιού και του αριστερού καλαμιού επιτρέπει καλύτερο έλεγχο στα εξαρτήματα της ανάρτησης.
Συγκεκριμένα, το δεξί καλάμι διαχειρίζεται την ελαστική λειτουργία, μέσω ενός μόνο, ειδικού ατσάλινο ελατηρίου με αυξημένο μήκος, καθιστώντας τη μοτοσυκλέτα 25% ελαφρύτερη (σε σύγκριση με τα μοντέλα με δύο ελατήρια). Το αριστερό καλάμι αναλαμβάνει πλέον μόνο την υδραυλική λειτουργία και αυτό επέτρεψε στο έμβολο να αυξήσει σημαντικά τη διάμετρό του (κατά 7mm και πλέον έφτασε στα 30mm).

Η ροή λαδιού και η πιο ομοιόμορφη εσωτερική πίεση εγγυώνται σημαντική βελτίωση στην υδραυλική λειτουργία σε όλη τη διαδρομή και ιδιαίτερα στην απόσβεση σε υψηλές ταχύτητες. Το stop στο τέλος της διαδρομής έχει επίσης επανασχεδιαστεί πλήρως και έχει αυξηθεί το μέγεθος του ώστε να είναι πιο προοδευτικό. Και τα καλάμια του πιρουνιού είναι πλήρως ρυθμιζόμενα μέσω εύκολα προσβάσιμων ρυθμιστών.

Αμορτισέρ: Το νέο μονό αμορτισέρ έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για να βελτιωθεί η λειτουργία του και τα χαρακτηριστικά του ενώ το κυρίως σώμα έχει δεχθεί κατεργασία σκλήρυνσης που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας, αυξάνει τη διάρκεια ζωής και μειώνει το βάρος.

Το συνολικό αποτέλεσμα των επεμβάσεων της ανάρτησης μεταφράζεται σε βελτιωμένη απορρόφηση κραδασμών σε πολύ ευρύτερο φάσμα εδαφών και χρήσεων και με εξαιρετικές δυνατότητες προσαρμογής των χαρακτηριστικών της μέσω των ρυθμιστών υψηλής ακρίβειας. Έτσι, τόσοι οι ερασιτέχνες όσο και οι αναβάτες extreme Enduro, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι οι μοτοσυκλέτες της σειράς XPRO έχουν βελτιωμένη ικανότητα προσαρμογής στις ανάγκες τους.

Πλαστικά: Η νέα σειρά XPRO υποβλήθηκε επίσης σε πλήρη επανασχεδιασμό των πλαστικών και των γραφικών. Η μάσκα, τα καπάκια ψυγείων, τα πλαϊνά και η πίσω ουρά έχουν νέο σχεδιασμό που αναδεικνύει τη νέα προσωπικότητα.

Σέλα: Έχει νέο αφρό με μεγαλύτερη επιφάνεια στήριξης και διαφορετική σύνθεση για περισσότερη άνεση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα καθώς και νέο κάλυμμα με υφή πυραμίδας για εξαιρετικό κράτημα.

Νέα τρόμπα πίσω φρένου: Αυτό το στοιχείο – που κληρονομήθηκε από τη σειρά Racing- είναι μια σημαντική αναβάθμιση και προσφέρει περισσότερη ισχύ στο φρενάρισμα.

Καβαλέτα τιμονιού: Έρχονται από την Xtrig και διαθέτουν ελαστομερή που βοηθούν στη μείωση των κραδασμών που μεταδίδονται από το τιμόνι στον αναβάτη, κάνοντας το κράτημα πιο άνετο.

Δοχείο υπερχείλισης ψυκτικού: Ένα δοχείο 200ml αναλαμβάνει να συλλέξει το υγρό που εξατμίζεται από τα ψυγεία όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, ιδιαίτερα σε αργές, τεχνικές διαδρομές extreme enduro.

Ιμάντας τραβήγματος:Τοποθετημένος στο πιρούνι, ο νέος ιμάντας διάσωσης προσφέρει μια βολική λαβή σε περίπτωση που κάποιος τρίτος χρειαστεί να τραβήξει τη μοτοσυκλέτα.

Ηλεκτρονικό κλειδί: Παρέχει ένα αρκετά ασφαλές κλείδωμα που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην κλοπή ενώ λειτουργεί και ως kill switch σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το προαιρετικό δέσιμο του καρπού.

Διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης: Προερχόμενος από τα μοντέλα Motocross της Beta, ο διακόπτης βρίσκεται στο τιμόνι, μέσα στο μαξιλαράκι.

RR 300 XPRO

Έμβολο: Προκειμένου να μειωθούν οι κραδασμοί και να γίνει ο κινητήρας πιο αποδοτικός, η νέα νέα RR 300 2T XPRO διαθέτει νέο ελαφρύτερο έμβολο που βελτιώνει την απόδοση και την απόκριση του κινητήρα.

RR 125 XPRO

Κινητήρας: Για το μικρότερο μοντέλο της σειράς RR XPRO, ο κινητήρας είναι νέος όπως και στη σειρά Racing. Διαθέτει βελτιωμένη απόδοση σε ολόκληρο το φάσμα λειτουργίας, με αυξημένη τη μέγιστη ισχύ. Αυτό επετεύχθη χάρη σε έναν εντελώς νέο κύλινδρο, με νέες θυρίδες και ένα νέο σύστημα βαλβίδας εξαγωγής που κάνουν την απόκριση του κινητήρα πιο άμεση, αυξάνουν την απόδοση και βελτιώνουν τον εκρηκτικό του χαρακτήρα χωρίς να χαθεί η ροπή στις χαμηλές στροφές.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

betamotor Γενικά